Aktiv med artrose

Artroseskole

Artrose rammer leddbrusk og er den mest vanlige reumatiske sykdommen. Spesielt vektbærende ledd som hofte og kne kan bli rammet av artrose og føre til plager og inaktivitet. Vanlige symptomer på artrose kan være smerter, hevelse og nedsatt bevegelse og etter hvert nedsatt funksjon. Vi vet at å være i fysisk aktivitet er svært viktig. Det kan gi reduserte plager og smerter og forebygge videre nedbrytning og tap av brusk. Ved å holde kroppen i gang og muskulaturen sterk vil du kunne mestre daglige aktiviteter og ha en aktiv hverdag selv med artrose.

Aktiv A, eller Aktiv med Artrose er et behandlingsopplegg til personer med degenerativ menisk, kne- og/eller hofteartrose. Konseptet er utviklet av Oslo Universitetssykehus og har et program hvor en følger internasjonale retningslinjer for behandling av artrose i klinisk fysioterapi praksis. Målet er at alle artrosepasienter i Norge skal få tilbud om denne kunnskapsbaserte behandlingen tidlig i sykdomsforløpet.

Neste artroseskole: 2.OKTOBER klokken 16:30-19:30

- Artroseskole består av 3 timer med teori hvor du lærer om artrosesykdommen. Du får innsikt i hva artrose er, hvordan det kan behandles, hva som påvirker plagene og informasjon om hva du selv kan gjøre for å bedre dine symptomer og plager. Det blir fokus på viktighet av fysisk aktivitet og betydning av et godt kosthold (og eventuell vektreduksjon).

- I etterkant av artroseskolen tilbyr vi videre oppfølgning av fysioterapeut med et individuelt tilpasset treningsprogram der fokuset er på å bedre funksjon og forebygge forverring av din artrose. Dette kan avtales etter endt artroseskole.

For mer om AktivA og artroseskole se www.aktivmedartrose.no

Påmelding til kurset er bindende.

Betaling gjøres på Vipps til Aktiv Gruppetrening nummer 817036

 

For informasjon og påmelding send en epost til karoline@aktiv-fysio.no

 

Neste kurs:

Dato:            2. OKTOBER

Når:              16:30 - 19:30

Pris:              1 300,-

Hvor:            Aktiv Fysioterapi sine lokaler i Luramyrveien 79, 2. etasje.
Gratis parkering utenfor bygget.

aktiv A