Aktiv med artrose

Artroseskole

Artrose er en vanlig, revmatisk sykdom som påvirker leddbrusk og kan føre til ubehag og redusert bevegelighet. Gjennom tre timer vil artroseskolen gir deg verdifull kunnskap og veiledning for å bedre kunne håndtere og forstå denne sykdommen. Kunnskap om sykdommen er en del av den anbefalte grunnbehandlingen innen artrose og er en del av Aktiv A, som er et kunnskapsbasert behandlingsprogram utviklet av Oslo Universitetssykehus.

 

Mer om artrose og Aktiv A

Artrose manifesterer seg ofte gjennom symptomer som smerter, hevelse, redusert bevegelse og funksjon. Å forstå sykdommen og lære hvordan du kan håndtere den er viktig for å forbedre livskvaliteten din. Å være fysisk aktiv er en sentral del av denne tilnærmingen, da det kan bidra til å redusere plager, lindre smerter og forhindre ytterligere nedbrytning av brusk.

Aktiv A, eller Aktiv med Artrose, er et spesifikt behandlingsopplegg basert på internasjonale retningslinjer for klinisk fysioterapipraksis. Målet er å sikre at alle artrosepasienter i Norge får tilgang til denne kunnskapsbaserte behandlingen tidlig i sykdomsforløpet. Programmet fokuserer på teoretisk opplæring om artrosesykdommen, informasjon om behandlingsmetoder, påvirkningsfaktorer for plagene, og hva du selv kan gjøre for å forbedre symptomer og plager du har. Viktigheten av fysisk aktivitet og betydningen av et sunt kosthold, inkludert eventuell vektreduksjon, blir vektlagt.

Artroseskolen er første del av dette behandlingsopplegget og består av en teoretisk del på 3 timer, der deltakerne får en grundig forståelse av artrosesykdommen og lærer om behandlingsalternativer fra en Aktiv A- terapeut. Det legges spesiell vekt på betydningen av fysisk aktivitet og ernæring. Etter endt artroseskole tilbys individuell oppfølging med fysioterapeut og et skreddersydd treningsprogram for å forbedre funksjon og forebygge forverring av artrosen. Det er også mulig å delta på gruppetrening med andre artrosepasienter.

For ytterligere informasjon oppfordres interesserte til å sende en e-post til
post@aktiv-fysio.no

For en dypere forståelse og utforskning av AktivA og artroseskolen, kan du besøke www.aktivmedartrose.no. Dette initiativet representerer en betydningsfull ressurs for de som søker helhetlig behandling og forvaltning av artrose, og det gir et konkret steg mot å bedre forståelse og håndtering av denne vanlige reumatiske tilstanden.

 

Neste kurs:

Dato:            HØSTEN 2024

Når:              16:30 - 19:30

Pris:              1 300,-

Hvor:            Aktiv Fysioterapi sine lokaler i Luramyrveien 79, 2. etasje. Gratis parkering utenfor bygget.

*Påmelding til kurset er bindende, betalingsinformasjon sendes ut i forkant av oppstart

aktiv A