Baby og småbarnssvømming

Babysvømming

Babysvømming er for barn mellom 0 og 2 år. Vi tilbyr både nybegynnerkurs og videregående kurs. Vi har kun små grupper med maks 8 deltagere. Aktiviteten er basert på lek og vektlegger den nære kontakten mellom foreldre og barn. Det er barna som er i fokus, og all aktivitet foregår på deres premisser.

Målet med babysvømming er å lære barna å bli trygge i vann, både over og under. I timen bruker vi sanger, regler og badeleker. Vi lærer barna å bli trygge på å få vann i ansiktet, og etter hvert lærer de å dykke. Det er mulighet for eldre søsken å bli med på samme gruppe.

Småbarnssvømming

Småbarnssvømming er for barn i alderen 2–6 år. Alle kan delta uansett hvilket nivå de er på. Man behøver ikke å ha gått på babysvømming for å delta. Kursene legges opp slik at alle barn får vanntilvenning og trening på det de har mest behov for. Timene fra gang til gang følger et organisert opplegg. Vi bruker flittig sang, rim og regler under timene. Foreldre som er med i bassenget, har selv ansvar for sitt barn, og det må minimum være én voksen per barn. Instruktøren er til stede for å gi råd og veiledning i aktivitetene.

Garderobene og bassenget

Før man får gå i bassenget, må ALLE barn og voksne dusje. De voksne må vaske seg ordentlig med såpe på hele kroppen. Barnet må skylles i dusjen, og dere må være ekstra oppmerksom på å vaske godt i intimsonen.

Det kan være lurt å ha med en stellematte som barnet kan ligge på mens du dusjer.

Både voksne og barn må ha på badehette. Dette kan kjøpes hos oss. Vi foretrekker bruk av badebukse eller badedrakt på barna. Det er ikke nødvendig med badebleie på babyen.

Varmtvannsbassenget holder minimum 32 °C.

Et kurs går over 8 uker og bassengene har stengt i alle skoleferier.

På grunn av strengere smittevernstiltak er alle bassengene midlertidig stengt. Vi åpner opp for svømming igjen så fort nasjonale og lokale retningslinjer tillater det.

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Melisa Skogedal
Melisa Skogedal
Tidligere deltager:

Jeg har gått med begge mine barn på babysvømmingskurs og har vert veldig fornøyd. Instruktøren har vist forståelse for hvert enkelt barn og det har vært et kjekt kurs både for mor og barn.

Maren Gidskehaug Horpestad
Maren Gidskehaug Horpestad
Tidligere deltager

Veldig kjekt opplegg! Kjentes trygt og godt, sjølv med ein liten baby på knappe 3 mnd. Bruker fremdeles det me lærte på kurset for å dykke, og jenta vår lukker auene og gjer seg klar for vatnet som tømmes over hovudet.

Silje Kristiansen
Silje Kristiansen
Tidligere deltager

Vil på det varmeste anbefale å gå på babysvømming hos Aktiv Fysioterapi. Dette er kjekt for både store og små, og vil tro det passer alle aldre. Selv begynte jeg når hun var 3 mnd. Kjekk å trygg svømmeinstruktør.