Baby og småbarnssvømming

Babysvømming

Babysvømming er for barn mellom 0 og 2 år. Vi tilbyr både nybegynnerkurs og videregående kurs. Vi har kun små grupper med maks 8 deltagere. Aktiviteten er basert på lek og vektlegger den nære kontakten mellom foreldre og barn. Det er barna som er i fokus, og all aktivitet foregår på deres premisser.

Målet med babysvømming er å lære barna å bli trygge i vann, både over og under. I timen bruker vi sanger, regler og badeleker. Vi lærer barna å bli trygge på å få vann i ansiktet, og etter hvert lærer de å dykke. Det er mulighet for eldre søsken å bli med på samme gruppe.

Småbarnssvømming

Småbarnssvømming er for barn i alderen 2–6 år. Alle kan delta uansett hvilket nivå de er på. Man behøver ikke å ha gått på babysvømming for å delta. Kursene legges opp slik at alle barn får vanntilvenning og trening på det de har mest behov for. Timene fra gang til gang følger et organisert opplegg. Vi bruker flittig sang, rim og regler under timene. Foreldre som er med i bassenget, har selv ansvar for sitt barn, og det må minimum være én voksen per barn. Instruktøren er til stede for å gi råd og veiledning i aktivitetene.

Garderobene og bassenget

Før man får gå i bassenget, må ALLE barn og voksne dusje. De voksne må vaske seg ordentlig med såpe på hele kroppen. Barnet må skylles i dusjen, og dere må være ekstra oppmerksom på å vaske godt i intimsonen.

Det kan være lurt å ha med en stellematte som barnet kan ligge på mens du dusjer.

Både voksne og barn må ha på badehette. Dette kan kjøpes hos oss. Vi foretrekker bruk av badebukse eller badedrakt på barna. Det er ikke nødvendig med badebleie på babyen.

Varmtvannsbassenget holder minimum 32 °C.

Et kurs går over 8 uker og bassengene har stengt i alle skoleferier.

På grunn av strengere smittevernstiltak er alle bassengene midlertidig stengt. Vi åpner opp for svømming igjen så fort nasjonale og lokale retningslinjer tillater det.

Timeplan Klepp

Sirkelen Helsebasseng

Olav Hålandsveg 8, 4351 Kleppe

Kun 10 minutters kjøring fra Sandnes og 20 minutter fra Stavanger

Mandag:

14.15-14.40 Nybegynner
14.40-15.05 Nybegynner
15.05-15.30 Nybegynner
15.30-15.55 Nybegynner

Fredag:

12.45-13.10 Nybegynner
13.10-13.35 Nybegynner
13.35-14.00 Nybegynner
14.00-14.25 Nybegynner
14.25-14.50 Nybegynner
14.50-15.15 Videregående
15.15-15.40 Videregående
15.40-16.10 Småbarnssvømming
16.10-16.40 Småbarnssvømming

Timeplan Bryne

Sivdammen helsebasseng

Røyrvika 10, 4340 Bryne

Kun 25 minutters kjøring fra Sandnes og 35 minutter fra Stavanger

Lørdag:

09.00 - 09.30 Videregående
09.30 - 10.00 Småbarnssvømming
10.00 - 10.30 Småbarnssvømming
10.30 - 11.00 Nybegynner
11.00 - 11.30 Småbarnssvømming

Timeplan Nærbø

Stampen varmtvannsbasseng

Lyngvegen 14, 4365 Nærbø

Kun 35 minutters kjøring fra Sandnes og 45 minutter fra Stavanger

Onsdag:

12:45 - 13:10 Nybegynner
13:10 - 13:35 Videregående
13:35 - 14:00 Nybegynner

Når kan vi starte?

Vi ønsker at barnet er 10 uker eller eldre når dere starter. Dersom dere ønsker å begynne før, kan dere ta kontakt og spørre oss. Aldersgrensen er satt med hensyn til temperatur i vannet og hygieniske forhold med hensyn til babyen.

Dersom barnet ditt har et handicap, er det ingen hindring for å delta på babysvømming. Studier har vist at aktivitet i vann har en positiv effekt på barn med handicap, men dersom du er i tvil kan det være lurt å diskutere det med fastlegen din. Det finnes egen handicap-garderobe.

Hva må vi huske på før vi kommer?

Et sultent eller trett barn vil ikke synes det er kjekt å være i bassenget. Det er derfor lurt å planlegge før dere kommer at barnet får seg en hvil og mat før timen starter.

For små barn er det krevende å være i vann over lengre tid. Dere kan derfor oppleve at barnet både er ekstra sultent og sover lengre enn normalt etter at dere har vært på babysvømming.

Ha med et ekstra håndkle til babyen, så har dere et til bruk inn og ut av garderoben.

Undervannsfotografering

To ganger i året (vår og høst) er det mulighet for å delta på undervannsfotografering. Man kan da ta bilder av både barnet og av hele familien. Vi samarbeider med en profesjonell fotograf. Undervannsfotografering er frivillig, og man melder seg på til instruktøren når kurset nærmer seg slutten. Det blir gitt nærmere informasjon om dette på alle kurs. Undervannsfotografering er frivillig og har egne priser. Man får da tilsendt alle bildefilene i etterkant.

Tilbakemeldinger fra våre kunder

Melisa Skogedal
Melisa Skogedal
Tidligere deltager:

Jeg har gått med begge mine barn på babysvømmingskurs og har vert veldig fornøyd. Instruktøren har vist forståelse for hvert enkelt barn og det har vært et kjekt kurs både for mor og barn.

Maren Gidskehaug Horpestad
Maren Gidskehaug Horpestad
Tidligere deltager

Veldig kjekt opplegg! Kjentes trygt og godt, sjølv med ein liten baby på knappe 3 mnd. Bruker fremdeles det me lærte på kurset for å dykke, og jenta vår lukker auene og gjer seg klar for vatnet som tømmes over hovudet.

Silje Kristiansen
Silje Kristiansen
Tidligere deltager

Vil på det varmeste anbefale å gå på babysvømming hos Aktiv Fysioterapi. Dette er kjekt for både store og små, og vil tro det passer alle aldre. Selv begynte jeg når hun var 3 mnd. Kjekk å trygg svømmeinstruktør.